Топлоизолация

Фирма “Петро Вам“ ЕООД дистрибутира и внася каменна вата, като има рамкови договори с най-реномираните производители на този топлоизолационен материал. „Петро Вам” предлага консултация, доставка и монтаж на каменна вата с различни приложения.

Технологията за производство на каменна минерална вата учените са заимствали от природата. Ако гледате вулканичните изригвания в Хавай се намират влакна материал, който има отлични качества и е подходящ за използване като изолация. Новият материал, състоящ се от каменни влакна, образувани при определени условия, се получава, когато се свържат разтопени скали лава с хладен въздух. Учените са реализирали потенциала на това откритие в изолационните материали от каменна вата, обединеняваща силата и издръжливостта на камъка с изолационните свойства на ватата. Освен това, поради хаотичното разположение на влакната от минерална вата (хоризонтална и вертикална посока под различен ъгъл един към друг) този вид изолация има уникални характеристики.
Ние предлагаме качествени материали от минерална вата произведени от световните производители на тези материали : ROCKWOOL, KNAUFINSULATION, GEOLAN.
Отлични изолационни свойства
Приложението на материали от каменна вата ви позволява да създавате удобни условия във вашия дом - да се отоплява през зимата с ниски разходи и да бъде прохладно през лятото.

Когато избираме изолационните материали, трябва да се сравняват техните топлопроводимости в сухо състояние. Изчислено коефициентът на топлопроводимост на каменната вата е един от най-добрите в своя клас (0,041-0,046 W / m K).

При високи температури свойствата на продуктите от каменна вата са много високи и не се променят. Благодарение на този продукт може да се осигури пожарозащита и да се предотврати разпространението на огън и високи температури, също така се използва и за защита на конструкцията от горими материали.

Огнеустойчивост
Материалът е съставен от каменни влакна, които могат да издържат без да се разтопят, температури над 1000 ° C. Свързващата смола се изпарява при температура над 250 ° C, но влакната остават непокътнати, свързани помежду си, като се запазва здравината на материала и се осигурява защита от пожар.

Продуктите от каменна вата са негорими материали (клас на опасност А1). Тези свойства дават възможност за предотвратяване на разпространението на пожари, пламъци, и в определен момент забавя унищожаването на носещи конструкции на сгради.

Абсолютната пожарозащитна изолация от каменна вата я прави предпочитан материал и се използва при строителството на сгради от всички видове и всички видове цели. Освен в едноетажни вили и високи сгради, също така детски градини и образователни институти и навсякъде, където се наложи изискването за негоримост и висока противопожарна безопасност.

Деформация, устойчивост на натиск
Това е преди всичко запазване на размерите на материалът по време на жизнения цикъл на сградата. Устойчивост на механични въздействия - това е много важна характеристика на топлоизолационните материали. Ако материалът не е в състояние да поддържа необходимата дебелина вследствие на механични въздействия, неговите изолационни свойства се губят. Част от влакната в каменната вата са разположени вертикално, в резултат на това цялостната структура не е ориентирана в определена посока, което осигурява висока устойчивост на изолационния материал.

Звукоизолация
Поради своята структура -  открито пореста структура - каменната вата има отлични акустични свойства: подобрява въздушната звукоизолация на помещения, поради абсорбиращите звука свойства. Каменната вата намалява ехо времето и по този начин намалява нивото на шума в съседни стаи.

Водонепромокаемост и паропропроницаемост
Каменна вата има отлични водоотблъскващи свойства, които, заедно с една отлична паропроницаемост правят каменната вата отличен избор за топлоизолационен материал.

Тези свойства позволяват създаването на благоприятен климат на вътрешното пространство, и като цяло строителството и по-специално изолацията и намаляване на разходите за отопление. Както е известно, влагата в изолационните материали влошава техните свойства. При качествената каменна вата вода не прониква в нея, така че остава суха и запазва високите си топлоизолационни свойства.

Околна среда и екология
Изолационните материали от каменна вата са един от малкото материали които имат положително въздействие върху околната среда. Това значително намалява консумацията на енергия, необходими за производствен процес и експлоатацията на сградата на топло или студено. По време на експлоатацията си каменната вата спестява енергия 100 пъти повече отколкото се изразходват за производството на този материал.

Приложение
Каменната вата има широко приложение както в строителството, така и при техническите изолации на тръбопроводи, пещи, вентилационни канали. Ние предлагаме пълната гама продукти, нужни за технически изолации.
Имаме разработени системи за пожарозащита на различните производители на каменна вата, сертифицирани в България, като можем да съдействаме за узаконяването на проекта.

Фирма Петро Вам ЕООД внася и дистрибутира каменна минерална вата от най-големите производители на каменна вата в света като Knauf, Geolan, Rockwool, Fibrorock.

Петро Вам предоставя безвъзмездна и безпристрастна консултация на своите клиенти, също така доставя всичи необходими материали за закрепване на топлоизолацията, също така лепила, мазилки и шпакловки.
Фирмата разполага със специализиран софтуер за изчисление на топлинните загуби и може да ви предостави точна информация кой топлоизолационен материал ще е най-подходящ за вашите нужди.

Ще се радваме да получим вашите запитвания и за въпроси моля да се свържете с нас