Керамична вата


Алуминиево-силикатните фибри показват стабилност при употреба при високи температури до 1400 °C. Всички продукти от керамична вата се характеризират с ниска топлопроводимост, изключителна термоустойчивост, малко тегло и висока корозионна устойчивост.
Керамичната вата се предлага в повече от 50 продуктови форми, осигурявайки решения при високотемпературни приложения. Тези продуктови форми включват – керамична вата на плочи, рула, в насипно състояние, хартия и филц, модули, текстил, покрития и смеси. Керамичната вата се използва и като пяна за изолация- напреднала технология за високотемпературна изолация, за обшивка на пещи и огнеупорни продукти.

 

Високотемпературни изолационни продукти
Предлагат иновативни решения за високотепературни приложения.

Фибри в насипно състояние
Голямо разнообразие от стандартни и поръчкови фиброви форми, които предлагат уникални решения за продукция при вакуум, усилване и филтрация с приложение до 1400°C.
Фибрите в насипно състояние са произведени с цел използването им като суровина в производстените процеси или други приложения, където устойчивостта на продукта е от изключително голямо значение. Тези фибри обикновено се използват при производството на други продукти, базирани на керамични влакна. Предлагат се в два вида- огнеупорни и разградими фибри.

Керамична вата на рула
Произведена с напреднала технология за извличане на влакна, керамичната вата на рула е направена от дълги, неорганични фибри, които осигуряват изключителна здравина на материала. Керамичната вата на рула е част от групата на материалите с голяма термоефективност при високотемпературна изолация и комбинират предимствата да поддържат ниска температура и да са устойчиви на термичен шок. Притежавайки голям диапазон от термални качества и физични характеристики, това продуктово семейство предоставя доказани и ефективни решения за широк кръг високотепмературни приложения.

Керамична вата на плочи
Твърда, устойчива и огнеупорна керамична вата. Високотемпературните изолационни плочи се предлагат с дебелина от 3mm до 200mm.
Твърдите плочи керамична вата са произведени с цел да осигурят отлични експлоатационни качества при приложение, където се изисква висок коефициент на пречупване и твърда форма. Продуктът е изработен да издържа на ерозия, вибрации, механичен удар, може лесно да се обработи, за да пасне при различно инсталиране.

Модули
Модулите от керамична вата предлагат многообразни възможности за приложение, създадени да посрещнат нуждите на специфични изисквания. Модулите включват: Слепени модули, Prismo-bloc модули, Anchor-Loc модули- с широк кръг на приложение.
Модулната система от керамични влакна е проектирана да посрещне изискванията на голям кръг приложения при разнообразни съдове с висока работна температура. Модулите са с различна работна температура, плътност и допълнителни системи за най-добро пасване с изискванията на клиента.

Хартия и филц
Най-широката гама хартия и филц от керамични влакна. Тези високотемпературни продукти са лесни за рязане и са произведени за разнообразни термални приложения.
Хартията и филцът са продукти от нетъкан материал. Изработени са от алумиево-силикатни фибри, потопени в латексов спочващ материал, за да се оформи произволно ориентирано вещество. Тези продукти са гъвкави, леки и притежават отлични термални характеристики.

Текстил
Широк избор на тъкани от керамични влакна и въжета, използвани за високотемпературно опаковане и уплътняващи функции.
Голяма селекция от тъкани от керамични влакна и въжета, използвани за високотемпературно приложение и уплътняващи функции.

Покрития и смеси
Покритията и смесите са готови за прилагане при различни високотемпературни изолации и уплътнения.
Отличителното семейство на продукти предлага широк кръг от материали, които предлагат избор при наличието на различни проблеми като устойчивост на ерозия от горещ газ, въздействие на пламък. Те имат възможност да бъдат произведени по специална форма и конфигурация, да бъдат монтирани при труднодостъпни места. Тези продукти притежават предимствата, присъщи на останалите продукти от керамична вата: устойчивост на висока температура, отлични изолационни качества, химична стабилност и лесен монтаж.

Изолация с пяна
Притежава изключителни енергоспестяващи характеристики, бърз монтаж и предлага възможност за обшивка за надграждане на съществуващи фиброви обшивки, обшивка на огнеупорни материали, пещи и др.